Ako tek planirate postati dio zajednice koji koristi solarnu energiju, ne brinite – nastavak financiranja ugradnje sustava obnovljivih izvora energije predviđen je i u 2024. godini, u sklopu Programa za energetsku obnovu obiteljskih kuća vrijednog 120 milijuna eura, za koji će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uskoro objaviti uvjete. Postotak sufinanciranja za ugradnju fotonaponskih elektrana će i dalje biti 50%, kao i u pozivu od 15.11.2023. 

Do kraja 2023. godine, Fond će na službenim stranicama objaviti uvjete za dodjelu poticaja za energetsku obnovu obiteljskih kuća, uključujući i onih oštećenih u potresu, a sa zaprimanjem zahtjeva će se krenuti u 1. kvartalu 2024. godine. Planirani budžet poziva je 120 milijuna eura.

Stopa sufinanciranja će biti do 60% za energetsku obnovu kuća koje nisu oštećene u potresu te do 80% za kuće oštećene u potresu.

U pripremi je i program sufinanciranja energetske obnove kuća namijenjen građanima koji su u riziku od energetskog siromaštva, a kroz koji će troškovi radova biti financirani u cijelosti.

Pratite naše novosti.

Izvor: https://www.fzoeu.hr/

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)